Gizlilik Politikası

Çerez Kullanımı Politikası

Kullanıcıların ilgi alanlarını ve web sayfalarımızın en popüler bölümlerini tespit etmek ve bu bilgilerle web sayfalarının tasarımını iyileştirmek ve kullanıcı dostu bir hale getirmek için çerez ve HTML5 Storage veya Local Shared Objects benzeri yazılım araçları (birlikte “Çerezler”) kullanmaktayız.

Çerezler vasıtasıyla elde edilen kişisel verileriniz ‘veri sorumlusu’ sıfatıyla MEGA SENSÖR VE OTOMASYON SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. maddesinde belirtilen meşru menfaatin gerçekleştirilmesi için veri işlenmesinin zorunlu olması kişisel veri işleme şartlarına dayalı olarak işlenebilmektedir.

  1. Çerezlerin fonksiyonları ve kullanımı
  2. Çerezler ziyaret ettiğiniz bir web sayfasından masa üstü veya dizüstü bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza kaydedilen küçük dosyalardır. Bu sayede, örneğin cihaz ve web sayfalarımız arasında önceden bağlantı kurulup kurulmadığını veya hangi dili ya da ayarı tercih ettiğinizi tespit edebiliriz. Çerezler, kişisel bilgiler de içerebilmektedir.
  3. Web sayfalarımızı kullandığınızda çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş sayılırsınız. Web sayfalarımızı çerezlerin kullanılmasını kabul etmeden de kullanabilirsiniz. Yani, cihazınızda ilgili ayarı yaparak çerezlerin kullanılmasını reddedebilir ve çerezleri istediğiniz zaman silebilirsiniz. Bu, şu şekilde gerçekleştirilir:
  4. Çoğu tarayıcı, çerezleri otomatik olarak kaydedecek şekilde ayarlanmıştır. Bu ön ayarı, tarayıcınızda “Çerezleri kabul etme” ayarını etkinleştirerek değiştirebilirsiniz.
  5. Mevcut çerezleri her zaman silebilirsiniz. Bunun ayrıntılı olarak nasıl yapıldığını, tarayıcınızın kullanım kılavuzundan veya cihazınızın üreticisinden öğrenebilirsiniz.

iii. Local Shared Objects’in devre dışı bırakılmasıyla ilgili bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

 

Local Shared Objects’in devreden çıkarılması ile ilgili bilgiler

 

  1. Tıpkı çerezlerin kullanılmasında olduğu gibi çerezleri reddetme veya silme işlemi de kullanılan cihaza ve tarayıcıya bağlıdır. Yani çerezleri her cihaz için ve birden fazla tarayıcı kullandığınızda her tarayıcı için de ayrı ayrı reddetmeniz veya silmeniz gerekir.

 

  1. Çerezlerin kullanılmasını reddettiğiniz takdirde web sayfalarımızın bazı özellikleri kullanılamayabilir veya fonksiyonları kısıtlanabilir.
  2. Çerezleri aşağıdaki kategorilere ayırıyoruz:
  3. Zorunlu çerezler (Tip 1)

Bu çerezler, web sayfasının fonksiyonları için kesinlikle gereklidir. Bu çerezler olmadan örneğin araç konfigüratörü gibi hizmetleri sunamayız.

  1. Fonksiyon çerezleri (Tip 2)

Bu çerezler, kullanımı kolaylaştırır ve web sayfalarının fonksiyonlarını iyileştirir. Örneğin dil ayarlarınızı fonksiyon çerezleri içinde kaydederiz.

iii. Performans çerezleri (Tip 3)

Bu çerezler, web sayfalarımızı nasıl kullandığınızla ilgili bilgiler toplar. Böylelikle internet sitemizin hangi kısımlarının en popüler olduğunu tespit edebiliriz. Bu sayede sizlere sunduğumuz hizmetleri iyileştirebiliriz. Veri koruması sekmesi altındaki Veri Gizliliği metni kapsamındaki “Kullanım verilerinin değerlendirilmesi; analiz araçlarının kullanımı” bölümünü de okuyabilirsiniz.

  1. Üçüncü taraf çerezleri (Tip 4)

Bu çerezleri, içeriklerini web sayfalarımızda sunulan “Social Plug-in’ler” üzerinde entegre edebileceğiniz Facebook, Twitter ve Google+ gibi üçüncü taraflar ve yardımlarıyla online pazarlamamızı ihtiyaçlarınıza ve ilgi alanlarınıza göre daha hassas bir şekilde uyarlayabildiğimiz Targeting ve Retargeting ortaklarımız oluşturur. Veri koruması sekmesi altındaki Veri Gizliliği metni kapsamında Social Plug-in, Targeting ve Retargeting kullanımı ve fonksiyonu ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.

Çerezler üzerinden toplanan kişisel verileriniz, analiz çerezlerinin işlevlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla salesforce.com EMEA Limited, Google Inc., Adobe Systems Software Ireland Limited gibi yurt içindeki ve yurt dışındaki analiz araçlarının sağlayıcılarına ve benzeri iş ortaklarımıza ve tedarikçilerimize aktarılabilecektir.

 

Name Description Type Duration
AKA_A2 Akamai A2 çerezi, Adaptif Hızlandırma özelliğini kullanarak sayfa yüklenme süresini kısaltır. Adaptif Hızlanma (A2), sürekli olarak performans optimizasyonları uygulayan Akamai intelligent Edge Platformundaki bir fonksiyonlar seti üzerinden sunulur. 1
AWSALB, AWSELB Mega Sensör internet sayfalarını her kullanıcının rahatça kullanabilmesini ve yük dağılımını sağlamak için çok sayıda sunucu kullanmaktayız. Bu çerez, kullanıcının bu sunuculardan birine atanmasını kaydetmektedir. 1
CooS_* Bu çerez, sitelerimizdeki çerezlerin kullanımını kabul ettiğinizi göstermektedir. 1
callback_uri Bu çerez, son kullanıcıyı başarılı bir şekilde oturum açtıktan sonra istenen web sayfasına götürmemize olanak tanır. 1
ow_last_application Bu çerez, entegre edilmiş uygulamalarımıza, kullanıcı tarafından kullanılan son uygulamayı bildirir. 1
PREF YouTube hizmetleri için kullanıcı ayarlarını kaydeder 2
YSC Gömülü YouTube videosu oynatıldığında bununla ilgili ayarları takip etmek için YouTube tarafından kullanılır 2
ADRUM, ADRUM_ Bu çerezler, kullanıcıların web sitemizi nasıl kullandığına ilişkin bilgileri kaydeder ve bu sayede web sitemizi sürekli olarak ilginizi çeken içerikler doğrultusunda geliştirmemize yardımcı olur.3 3
AMCVS_ Bu çerezler, kullanıcıların web sitemizi nasıl kullandığı hakkında bilgiler kaydeder ve bu sayede web sitemizi sürekli olarak ilginizi çeken içerikler doğrultusunda geliştirmemize yardımcı olur. 3
AMCV_ Bu çerezler, kullanıcıların web sitemizi nasıl kullandığı hakkında bilgiler kaydeder ve bu sayede web sitemizi sürekli olarak ilginizi çeken içerikler doğrultusunda geliştirmemize yardımcı olur. 3
GPS Coğrafi GPS konumu temelinde izlemeyi mümkün kılmak için mobil cihazlara benzersiz bir ID kaydeder. 3
_kuid_ / cdn.krxd.net / beacon.krxd.net Bu Salesforce DMP çerezi online kullanım davranışı ile ilgili veriler toplar ve bunları profil bilgileri olarak kaydeder. 3
adobe_dtm_loginstate Bu çerez bir kullanıcı oturumunun açık olup olmadığını kaydeder. Kaydedilen değer Adobe Analytics Tracking’de kullanılır. 3
dmp_creativehistory Bu çerez, web sayfalarımızda size mümkün olduğunca uygun web sayfası içeriği sunabilmek için ortak sayfalarında görülen afiş reklamlarla ilgili bilgi toplar. 3
flashtalkingad1 Bu çerezler, sizi Retargeting (hedefi belirli pazarlama) ortaklarımızın web sitelerinde ilgi alanlarınıza göre olabildiğince bilgilendirebilmemiz için ürün ve hizmetlere olan ilginizi kaydeder. 3
kx_scrolltrigger, kx_clickcounter Bu çerezler, Salesforce DMP tarafından kullanılır ve web sitemizde size mümkün olan en uygun web sitesi içeriğini sunabilmek için kaydırma ve tıklama tutumu gibi online kullanım tutumu ile ilgili verileri tespit eder. 3
mbox, mbox* Bu Adobe Target çerezi, web sayfalarımızda size mümkün olduğunca uygun web sayfası içeriği sunabilmek için online kullanım davranışı ile ilgili veriler toplar. 3
psyma_participation Web sitemizi geliştirmek için, sayfalarımızın kalitesi ve bilgi sunumumuz hakkında düzenli olarak çevrimiçi anketler yapıyoruz. Bu çerez, bir kullanıcının anket davetini kabul veya reddettiğini gösterir. 3
s_cc Bu çerez, çerezlerin onaylandığını tespit etmek için JavaScript-Code tarafından oluşturulur ve okunur. 3
s_cvp_v11 Kullanıcı ziyaretleri kapsamında önceden görüntülenen araç modelinin değerini kaydeder 3
s_fid Kesin kullanıcı ID zamanı/tarih bilgisine göre yedekleme 3
s_gapv_c* Değerin korunması amacıyla takip için kullanılan farklı parametreleri/değerleri web sitesi ziyareti boyunca kaydeder. 3
s_gapv_csref Değerin korunması için csref parametresini web site ziyareti boyunca kaydeder. 3
s_gapv_v* Değerin korunması amacıyla takip için kullanılan farklı parametreleri/değerleri web sitesi ziyareti boyunca kaydeder. 3
s_getNewRepeat Kullanıcının sayfayı önceden ziyaret edip etmediğini göstermek için bir değer kaydeder. 3
s_gpv* Değerin korunması amacıyla takip için kullanılan farklı parametreleri/değerleri web sitesi ziyareti boyunca kaydeder. 3
s_gvo_c* Çift hesaplamaların önlenmesi adına değerin korunması amacıyla takip için kullanılan farklı parametreleri/değerleri web sitesi ziyareti boyunca kaydeder. 3
s_gvo_csref Çift hesaplamaların önlenmesi için csref kampanya parametresini web sitesi ziyareti boyunca kaydeder. 3
s_gvo_pid Çift hesaplamaların önlenmesi için pid kampanya parametresini web sitesi ziyareti boyunca kaydeder. 3
s_gvo_v* Çift hesaplamaların önlenmesi adına değerin korunması amacıyla takip için kullanılan farklı parametreleri/değerleri web site ziyareti boyunca kaydeder. 3
s_sq Bu çerez, ClickMap ve Activity Map fonksiyonları etkinleştirildiğinde JavaScript-Code tarafından oluşturulur ve okunur. Kullanıcının önceden tıkladığı bağlantı hakkında bilgiler içerir 3
s_vi Münferit kullanıcı ID’si zamanı/zaman bilgisi 3
s_visit Kullanıcı ziyaretinin başlangıcını göstermek için bir değer kaydeder. 3
target_configured_canceled Bu Adobe Target çerezi, web sayfalarımızda size mümkün olduğunca uygun web sayfası içeriği sunabilmek için online kullanım davranışı ile ilgili veriler toplar. 3
target_configured_details Bu Adobe Target çerezi, web sayfalarımızda size mümkün olduğunca uygun web sayfası içeriği sunabilmek için online kullanım davranışı ile ilgili veriler toplar. 3
VISITOR_INFO1_LIVE Gömülü YouTube videosu için kullanılan bant genişliğini belirlemeye çalışır 4
demdex Bu çerez, web sitesi ziyaretçilerine kişisel bir ID atamak için oluşturulur. demdex çerezi Adobe Audience Manager’a ziyaretçi tanımlama, ID senkronizasyonu, segmentasyon, modelleme, rapor oluşturma, vb. gibi temel fonksiyonların gerçekleştirilmesinde yardımcı olur. 4
omniture_optout Bu çerezler, ziyaretçilerin kullanıcı davranışlarının değerlendirilip değerlendirilemeyeceği hakkında bilgi kaydeder. 4

Web sitemizde aşağıdaki çerezleri kullanmaktayız:

Kişisel verisi işlenen gerçek kişilerin KVKK’nın 11. maddesi uyarıca sahip olduğu haklar aşağıdaki gibidir:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Haklarınızı nasıl kullanabileceğinize ilişkin detaylı açıklamalar için Veri koruması sekmesi altındaki “e. Kişisel Veri Sahibinin KVKK’nın 11. Maddesinde Sayılan Hakları” başlıklı alt başlığına bakabilirsiniz.